Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gyümölcsök recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 9 főre
» 30 dkg kristálycukor
» 20 dkg liszt
» 2 db tojássárgája
» 75 dkg liszt
» 1 kávéskanál szódabikarbóna
» 2 dl tej
» 10 dkg vaj
» 25 dkg porcukor
» 3 evőkanál kakaópor
» 1 db rumaroma
» 10 evőkanál víz
» ételszínezék
» aromák : vérnarancs,császárkörte, vilmoskörte,citrom,mandula
» + kb: 20 dkg kristálycukor a beforgatáshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kristálycukrot, a zsírt, a tojássárgákat, szódabikarbónát és a tejet
összekeverem és egy órát állni hagyom.
Ezután hozzáadok 70 dkg lisztet.
Az elkészült masszából golyókat, illetve gyümölcsalakokat formálok.
Sütőpapírral kibélelt tepsin sütöm.
Mikor megsült, még melegen a sütemények közepét kikaparom.
A kikapart morzsához hozzáadom a vajat, kakaóport, rumaromát, és a vizet.
Ezt a masszát töltöm a kikapart süteményekbe és kettőt összeragasztok.
Az így kapott süteményeket aromába kevert ételszínezékkel befestem és kristálycukorba forgatom.
Végül a sütemények közepébe bukszus levelet tűzök.
(bukszus : örökzöld növény)
Megjegyzés / tipp:

Ha valaki csak barackokat szeretne csinálni, az egy kicsit egyszerűbb. Ekkor a tésztából diónagyságú golyókat kell formálni és ezeket megsütni.
Kikaparás után kettőt összeragasztani és ebből alakul ki egy szem barack.
Egyik felét zöldre a másikat piros színűre szoktam befesteni.
1 komment 9 ember kedveli horgasnora
2011.12.15 19:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
horgasnora 2013.01.02. 16:19 (#1)
Helyesbítés : a második hozzávaló : 20 dkg zsír !!!!
Címkék
órát állni, elkészült masszából, sütemények közepét, kikapart morzsához, masszát töltöm, kikapart süteményekbe, sütemények közepébe, tésztából diónagyságú, szem barack, másikat piros, gyümölcsalakokat, kristálycukorba, összeragasztani, ételszínezékkel, szódabikarbónát, kristálycukrot, szódabikarbóna, összeragasztok, beforgatáshoz, kristálycukor, kristálycukor, tojássárgákat, ételszínezék, összekeverem, császárkörte, tojássárgája, süteményekbe, süteményeket, Sütőpapírral, vilmoskörte, diónagyságú, sütemények, vérnarancs, Gyümölcsök, barackokat, egyszerűbb, kristálycukor, liszt, tojássárgája, liszt, kávéskanál szódabikarbóna, porcukor, evőkanál kakaópor, rumaroma, evőkanál, ételszínezék, kristálycukor beforgatáshoz,
Pizza
0 komment 12 ember kedveli
Halfasírt meleg endívia salátával, zöldfűszeres majonézzel.
0 komment 2 ember kedveli
hideg fokhagymás kovászos uborkaleves
1 komment 5 ember kedveli
Székelykáposzta
0 komment 5 ember kedveli
Padlizsánkrém piritósra !
0 komment 9 ember kedveli
Húsvéti különleges kuglóf
0 komment 5 ember kedveli
Banános madártej
0 komment 3 ember kedveli
Rántott párizsi
1 komment 2 ember kedveli
Fonott kalács
0 komment 1 ember kedveli
Borzaska, tejfölös fokhagymás szósszal leöntve.
2 komment 35 ember kedveli
Rakott kel...
0 komment 8 ember kedveli
Kókusz korong
0 komment 10 ember kedveli
Szórt, töltött kiflik
0 komment 5 ember kedveli
Spenót tükörtojással
0 komment 2 ember kedveli
Babsaláta
1 komment 2 ember kedveli
SÓS DIÓS KEKSZ
3 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.